Het samenwerkingsplatform voor bedrijven in de regio Tilburg

Kraaiven

 
Home
BORT
Bedrijventerreinen
Contact
Kraaiven kanaal

 

 Agenda Leden

4b138b96-dbcd-4b41-a32a-ec65a73e5dd4

 Agenda Bestuur

461768a2-2b95-4335-bfb3-170493640ba6
 

 laatste nieuws BORT Kraaiven

Bedrijven Overleg Regio Tilburg verder als krachtige federatie
donderdag 17 januari 2019

Bedrijven Overleg Regio Tilburg is al jaren dé spreekbuis van ondernemend Tilburg. Sinds 1 januari 2019 werkt BORT als een federatie die bestaat uit een samenwerking tussen negen Tilburgse ondernemersverenigingen. Gezamenlijk willen zij het ondernemersklimaat in Tilburg optimaliseren door gestructureerde belangenbehartiging, organisatie van parkmanagement en het organiseren van boeiende ondernemersbijeenkomsten.

 

Sinds de tachtiger jaren heeft Bedrijven Overleg Regio Tilburg (BORT) zich ontwikkeld tot de spreekbuis van het Tilburgse bedrijfs­leven en een uniek, lokaal netwerk opgebouwd van business to business bedrijven. Om in de toekomst krachtiger en efficiënter de stem van de ondernemer te laten horen is de stap gezet om de vereniging te transformeren naar een federatie om een intensieve samenwerking tussen de Tilburgse ondernemersverenigingen te waarborgen.

 

De federatie BORT vormt de koepel van de aangesloten verenigingen en maakt zich hard voor onderwerpen die op het Tilburgs niveau van belang zijn voor ondernemers. Hier valt te denken aan onderwerpen als bereikbaarheid, mobiliteit en ruimtelijke ordening.

 

BORT is een samenwerking van de verenigingen TOP013, Bedrijventerrein Enschot, Vitaal Vossenberg West II, Vitaal Vossenberg, Vitaal Kraaiven, Vitaal Kanaalzone, Vitaal Loven, Vitaal Het Laar en Vitaal Katsbogten.Vitaal Tilburg wint landelijke ‘Wel-zo-veilig-Award’
dinsdag 10 oktober 2017Amsterdam, 9 oktober 2017 – Samenwerkingsverband Vitaal Tilburg ontving vanmorgen, uit handen van minister Blok van Veiligheid en Justitie, de ‘Wel-zo-veilig-Award’ in de categorie bedrijventerrein. Het collectief van de terreinen Vossenberg, Kraaiven, Katsbogten, Het Laar, Loven en Kanaalzone heeft de award gewonnen omdat zij zo goed samenwerken. Zowel onderling als met gemeente, politie en brandweer. Deze onderscheiding wordt aan het begin van de Week van de Veiligheid toegekend door MKB-Nederland.

 algemene informatie BORT Kraaiven

Bedrijventerrein Kraaiven is een ruim opgezet industrieterrein uit de jaren 60, ten noorden van het Wilhelminakanaal en ten westen van de Midden-Brabantweg. Het bedrijventerrein kenmerkt zich, buiten de ruime opzet, door de brede wegen en het vele omgevingsgroen. Het is een gemengd bedrijventerrein, met grote en kleine kavels. Daarmee is de diversiteit aan bedrijfsactiviteiten erg groot. Het bedrijventerrein is geclassificeerd tot en met milieuklasse 5.

Daardoor zien wij er productie- en logistieke bedrijven, grootschalige distributie, procestechnische- en handelsbedrijven. Aan de oostelijke rand van Kraaiven is de Autoboulevard ingericht welke gericht is op de Midden- Brabantweg (A261). Aan de noord- en westrand van het bedrijventerrein is het nieuwere gedeelte gelegen. Vanaf 1995 zijn hier bedrijven zich gaan vestigen. Tegenwoordig zijn er ook meerdere bedrijfsverzamelgebouwen welke voornamelijk gelegen zijn nabij het Wilhelminakanaal. Het totale bedrijventerrein is 210 hectare groot en er zijn ± 350 bedrijven gevestigd.

BORT Kraaiven kent 50 leden, peildatum 1 januari 2016.

Op Bedrijvenpark Kraaiven wordt sinds 2014 reclamebelasting berekend aan het gevestigde bedrijfsleven, waarmee een ondernemersfonds wordt gecreëerd. Het ondernemersfonds wordt de eerste drie jaar (t/m 2016), naast de bijdragen van de reclamebelasting, aangevuld door de gemeente.

Het ondernemersfonds heeft formeel verder vorm gekregen met de oprichting van Vereniging Vitaal Kraaiven. Met het ondernemersfonds wordt op Bedrijvenpark Kraaiven onder andere het basispakket parkmanagement ten uitvoer gebracht. Meer informatie over parkmanagement op Kraaiven is te vinden via http://kraaiven.vitaaltilburg.nl/

Kraaiven, u bent er!

 

 
bedrijventerreinen

 Bestuur BORT Kraaiven

0e952225-eaa0-4bf8-b80a-e2601a4b9881
Naam Functie
G. (Gerard) Jacobs
Bedrijfsorganisatie & Adviesbureau Jacobs
voorzitter a.i.
A. (Annemiek) Heinen
VNO-NCW Brabant Zeeland
Secretaris
M. (Mark) van Bokhoven
I.F.F. Nederland BV
Lid
H.H.A. (Harold) Clijsen
VvE Willemshoeck en VvE Willemshoeck IV
Lid
R. (Rolf) Hoefnagels
Hoefnagels Branddeuren BV
Lid
S. (Sander) Scholten
First Care veiligheidstrainingen & advies
Lid
Accountmanager gemeente Tilburg voor Kraaiven
F.J. (Frans Jan) Lathouwers