Het samenwerkingsplatform voor bedrijven in de regio Tilburg

Home

 
Home
BORT
Bedrijventerreinen
Contact
Vossenberg rij rode vrachtwagens

 

Home>

 

 Actueel

Creëren van Kansrijk Werk, Stichting daarnah, uitnodiging ontbijtbijeenkomst 13 juni 2019
donderdag 18 april 2019
Zoals elk jaar organiseren we een ontbijtbijeenkomst waarvoor we werkgevers van harte uitnodigen.

In onze ontbijtbijeenkomst van 14 juni 2018, hebben we de genodigden gevraagd; wat heeft u, als werkgever, nodig om iemand in dienst te nemen met een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH)? 

De uitkomst; wij als werkgevers willen eigenlijk iets minder! Veel minder druk van regels en wetten, en een beetje meer vertrouwen. 

In deze ontbijtbijeenkomst ‘Creëren Van Kansrijk Werk’ wil de stichting daarNAH en Werkgevers Service Punt (WSP) met werkgevers en dienstverlenende organisaties over het thema werkervaringsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en specifiek met NAH, van gedachten wisselen en op zoek gaan naar handreikingen. Collega werkgevers en andere professionals presenteren hun ervaringen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. 

De ontbijtbijeenkomst is gratis. 
Via mail zorgen we voor digitaal aanmelden. 

Locatie: CAPI Europe Asteriastraat 17-19 5047 RM Tilburg 
Wanneer: 13 juni 2019 
Tijdstip: 8.15 – 9.30 uur

Harrie de Loos,
Bestuurslid
info@daarnah.nl
Bendastraat 63
5011TB Tilburg

Mooi zo Goed zo (MzGz)
dinsdag 9 april 2019

Wat is en doet MzGz?

MzGz heeft als doel om Tilburg leefbaarder te maken. En dat doen wij op 2 manieren:

- Organisaties kunnen wensen indienen die goed zijn voor de stad. Onze commissie selecteert alle binnengekomen wensen en de goedgekeurde wensen realiseren wij met hulp van fondsen en 
sponsoren uit de stad;
-  MzGz is vooral bekend omdat we werken aan een circulaire economie: wat bedrijven overhebben of kunnen missen, wordt gratis aangeboden aan organisaties in de stad. Het gaat vooral om goed meubilair, computers en alle andere zaken die een bedrijf niet meer nodig heeft.

Wil jij meewerken? Bel of mail dan:

Mooi zo Goed zo, mooizogoedzo@contourdetwern.nl

013 – 54 98 654, t.a.v. Anuschka Polfliet

Persbericht Loon naar werken: Tilburg - Waalwijk Logistieke nr. 1 van Nederland
dinsdag 9 april 2019

Almere-Lelystad-Zeewolde runner up

 Dertien jaar heeft Tilburg-Waalwijk er op moeten wachten maar eindelijk is deze Brabantse regio uitgeroepen tot Logistieke Hotspot van het Jaar. In een enquête – een initiatief van Logistiek.nl - gaf een panel logistieke experts Tilburg-Waalwijk de meeste stemmen. Op plaats twee eindigt Venlo-Venray. West-Brabant, dat d etwee voorgaande edities won, zakt naar plaats 3. Met plaats 4 is Almere-Lelystad-Zeewolde dit jaar de absolute runner up.

 

Tilburg-Waalwijk dankt de titel van Logistieke Hotspot van het Jaar aan het feit dat het panel de regio de hoogste waardering toekende op de criteria beschikbaarheid voldoende personeel (ex aequo met Almere-Lelystad-Zeewolde, red.) en de medewerking van de overheid/gemeente bij het faciliteren van nieuwe logistieke bedrijvigheid.Met name voor dit laatste criterium oogstte Tilburg-Waalwijk de meeste lof. “De top-3 is een close call, maar Tilburg staat absoluut op 1 met haar aanpak”,zegt een van de panelleden in zijn commentaar op dit criterium.

Op het criterium beschikbaarheid van bouwgrond en panden moet Tilburg-Waalwijk een snaar laten.Almere-Lelystad-Zeewolde, West-Brabant en Venlo-Venray doen het op dit gebied beter dan de Midden-Brabantse regio.

 

Persbericht Wensenlijst Spoorpark
donderdag 4 april 2019

Spoorpark zoekt steun bij ondernemers voor tal van zaken bij opstart park

Welke ondernemers in de stad gaan - in navolging van het Lindeboom Genootschap - hun naam verbinden aan het Spoorpark, het grootste burgerinitiatief van Nederland? De vrijwilligers en medewerkers van het Spoorpark draaien overuren richting de opening van het park in het weekend van 21, 22 en 23 juni. Dat betekent dat er ook nog heel veel zaken afgewerkt en ingevuld moeten worden om het park vanaf die datum ook echt te kunnen laten functioneren als het verrassende park waar de hele stad op zit te wachten.

De gemeenteraad stelde in april 2017 een bedrag van 5,3 miljoen beschikbaar om het park aan te leggen. Per vierkante meter is dat niet meer dan ieder ander park in de stad, maar met dit geld is veel meer gerealiseerd dan gemiddeld, dankzij de vrijwilligers die uitvoering hebben gegeven aan dit burgerinitiatief én dankzij een strenge en adequate budgetbewaking.  Datzelfde geldt voor het bedrag dat jaarlijks beschikbaar komt voor beheer en onderhoud van het park. De helft van al het werk zal gedaan gaan worden voor vrijwilligers om geld beschikbaar te hebben voor het parkmanagement dat ervoor gaat zorgen dat de bezoekers kunnen genieten van een schoon en veilig park. 

In het bedrag voor de aanleg van het park is destijds geen rekening gehouden met een aantal zaken die wel nodig zijn om het park straks goed te laten functioneren. Dat varieert van gereedschap en kleding (incl. wasmachine en droger) voor de vrijwilligers die het park gaan onderhouden, tot een bakfiets,picknicktafels, Spoorpark merchandise, walkietalkies, een usb oplaadkast en EHBO-koffers.

Alle mensen achter het Spoorpark zouden het fantastisch vinden wanneer dit burgerinitiatief gezelschap krijgt van ondernemersinitiatieven die het Spoorpark net dat extra zetje geven voor een optimale beleving van het park waar heel Tilburg straks trots op zal zijn én van kan genieten.  

De wensenlijst is gepubliceerd op de website van het park www.spoorparktilburg.nl. Daar staat ook hoe ondernemers hun bijdrage aan het park kenbaar kunnen maken.

 Nieuwsarchief

Nieuwsarchief: klik hier
 
bedrijventerreinen